Villa Under Extension / OFIS arhitekti

first_img Year:  CopyHouses, Renovation•Bled, Slovenia ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/2656/villa-under-extension-ofis-arhitekti Clipboard “COPY” 2005 Projects Save this picture!+ 45 Share CopyAbout this officeOFIS ArchitectsOfficeFollowProductsWoodGlassSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesRefurbishmentRenovationBledWoodHousesSloveniaPublished on June 23, 2008Cite: “Villa Under Extension / OFIS arhitekti” 23 Jun 2008. ArchDaily. Accessed 12 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSynthetics / AsphaltMitrexSolar RoofMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialLinoleum / Vinyl / Epoxy / UrethaneTerrazzo & MarbleTerrazzo Flooring – Terroxy Resin SystemsMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMePanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsMega-Panel Facade SystemsStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Iconic SeriesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWallcovering / CladdingLinvisibileLinvisibile Boiserie and Skirting Systems | OrizzonteMetal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelDoorsJansenFire Doors – Janisol 2 EI30 70 mmSlabs / Plates / SheetsMetadecorMetal Facade Blade – MD LamelMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Villa Under Extension / OFIS arhitektiSave this projectSaveVilla Under Extension / OFIS arhitekti Sloveniacenter_img Architects: OFIS Architects Area Area of this architecture project Villa Under Extension / OFIS arhitekti Area:  1200 m² Year Completion year of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/2656/villa-under-extension-ofis-arhitekti Clipboard ArchDaily Houses Text description provided by the architects. The project involves an extension of a 19th-century villa located in a beautiful Alpine resort next to Lake Bled. Both the old villa and the landscape were strictly regulated by the National Heritage people. The client’s chief request was for the main living area to be twice the size of the old existing villa. On top of that, most of the spaces had to face the lake. The client invited several architects to come up with ideas.Save this picture!Recommended ProductsPorcelain StonewareCosentinoSurfaces – Dekton® Chromica CollectionPorcelain StonewareApariciPorcelain Tiles – BuildPorcelain StonewareApavisaFloor Tiles – RegenerationPorcelain StonewareGrespaniaPorcelain Tiles- CoverlamThe main task was how to incorporate the new 700-m2 addition while respecting all the restrictions the villa and the surrounding landscape were subject to. Our proposal placed new spaces beneath the ground floor of the existing villa. Save this picture!The extension forms a rounded base around the house – a pillow covered by the landscape. Looking from the other side of the lake, the pillow blurs with the surrounding landscape. The elevation under the pillow is glazed and overlooks the lake. The floor is organised in levels according to the outside landscape (± 50 cm). They were used as a locator and divider of the opened ground level. The top of the pillow becomes a terrace and garden on the upper floor, where the children’s area is located. Save this picture!The main living spaces (the ancillary kitchen, dining area, TV space, a space with a fireplace for listening to music by, a library and work space) are placed in the new extension. Save this picture!Everyday services such as wardrobes, the main kitchen and guest bathroom are behind the walls of the old villa cellar. Garages and storage/workshop spaces are hidden in this volume. The old villa becomes a private rest area with the children’s space on the first floor and the parent’s on the top. The main entrance is from the courtyard and is displaced from the house’s central axis; one enters the side volume of the old villa cellar of the new part. Then one crosses the curved ramp and passes beneath the staircase. Here, a three-storey hall opens up to form the heart of the old villa, while the visual axis of the lake conducts you to the new living area. Save this picture!The curved stairs define things, connect the old and the new, and play the part of the main communications core in the house. All rooms and open spaces give onto the staircase and communicate with the main lobby. sustainable factor_ all new extension part around the existing villa is integrated into the landscape with green roof.Project gallerySee allShow lessInsular Athletics Stadium / AMP arquitectosSelected ProjectsLa Reserva House / Sebastián IrarrazavalSelected Projects Sharelast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Recent Posts

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta

    • Tags