Onjuku Beach House / BAKOKO

first_imgProducts used in this ProjectSkylightsFAKROPivot roof window FP_-V preSelectText description provided by the architects. Onjuku is a popular seaside resort and fishing town on Chiba’s Pacific coast, about an hour and a half by train from Tokyo. The beach house is sited behind a bluff, 300 meters from Onjuku’s famous white sand beach. Built for an international couple—the husband is a lifelong surfer—who live and work in Tokyo, this weekend getaway may become a permanent residence once they reach retirement. Save this picture!Courtesy of BAKOKOThe home’s concealed entrance is served by a Japanese genkan, separating the home proper from a built-in shed for stashing surfboards and bicycles. This tunnel-like outer porch connects the gated rear entryway and the wooden deck which incorporates a built-in seat and planter. Timber shutters slide across the entire southern eave, securely locking-down the home to protect it from seasonal typhoons. Save this picture!Courtesy of BAKOKOFrom the road, the home maintains an intentionally low profile. Its austere stained tongue and groove cladding is sourced from native Japanese cedar. Returning from the beach, a private outdoor shower leads directly into the tiled bathroom. An intimate garden provides a tranquil backdrop to the sunken bathtub. Save this picture!Courtesy of BAKOKOThe home’s dark exterior skin contrasts with its light and airy interior. The double-height living space is occupied by a spruce-clad box that supports a loft space above and contains the master bedroom, WC, and bathroom below. Careful detailing has incorporated the staircase and doors that close flush to conceal these private rooms. Save this picture!Courtesy of BAKOKOSitting at the built-in desk upstairs, one can gaze out the sea for inspiration. The shallow pitched roof is accessible via a ladder extending into a large pivoting skylight. Since the home is intended for casual entertaining, the loft spaces and a timber-lined lower study double as occasional guest rooms. Save this picture!Courtesy of BAKOKOThe home is predicated on passive design principles. Generous south-oriented glazing is shaded by the eaves in summer. Cross ventilation captures cool sea breezes. Slotted perforations milled into the wooden balustrade promote air circulation and cleanly conceal mechanical air conditioning units. In winter, the wood-burning stove provides renewable heat energy. Save this picture!Project gallerySee allShow lessYading Cliff Building Competition Entry / ELEVArticlesZ House / nred arquitectosSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/290960/onjuku-beach-house-bakoko Clipboard Onjuku Beach House / BAKOKOSave this projectSaveOnjuku Beach House / BAKOKO CopyAbout this officeBAKOKOOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOnjuku-machiDabasHousesWood3D ModelingJapanPublished on November 09, 2012Cite: “Onjuku Beach House / BAKOKO” 09 Nov 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsRailing / BalustradesMitrexIntegrated Photovoltaic Railing – BIPV RailingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassWindowsVitrocsaMinimalist Window – GuillotineGlassLAMILUXGlass Roof PR60 PassivhausSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesSealantsSikaConstruction Solutions in Stavros FoundationShower TraysAcquabellaShower Tray – Focus BetonPatios / TerracesFranken-SchotterPatios and TerracesCeramicsTerrealTerracotta cladding in Le TrèfleSkylightsFAKROWooden pivot roof windows FYP-V proSkySynthetics / AsphaltFirestone Building ProductsRoofing System – RubberGard EPDMMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?御宿町海滨别墅 / BAKOKO是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily “COPY” Houses Year:  Architects: BAKOKO Area Area of this architecture project Save this picture!Courtesy of BAKOKO+ 32 Share Projectscenter_img Manufacturers Brands with products used in this architecture project Japan “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/290960/onjuku-beach-house-bakoko Clipboard Manufacturers: FAKRO Products translation missing: en-US.post.svg.material_description CopyHouses•Onjuku-machi, Japan Area:  135 m² Year Completion year of this architecture project 2012 Onjuku Beach House / BAKOKOlast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Recent Posts

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta

    • Tags