Boundary House / AD+studio

first_imgCopyHouses•Vietnam “COPY” Houses “COPY” 2019 Architects: AD+studio Area Area of this architecture project CopyAbout this officeAD+studioOfficeFollowProductBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookVietnamPublished on January 21, 2020Cite: “Boundary House / AD+studio” 21 Jan 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodSiding Façade SystemWindowsMitrexSolar WindowMetal PanelsAurubisPatinated Copper: Nordic Green/Blue/Turquoise/SpecialMetal PanelsDri-DesignMetal Panels – CopperIn architectureSikaBuilding Envelope SystemsExterior DeckingLunawoodThermowood DeckingMembranesEffisusFaçade Protection – Breather+Metal PanelsPure + FreeFormCustom Metal Cladding – Legacy Fund 1 BuildingWood Boards / HPL PanelsInvestwoodWood Fiber Partition Walls – ValchromatDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Vertical Pivot Door | BrezzaSkylightsFAKROEnergy-efficient roof window FTT ThermoToilets / BidetsBritexToilets – Accessible Centurion PanMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Boundary House / AD+studio ArchDaily Boundary House / AD+studioSave this projectSaveBoundary House / AD+studioSave this picture!© Hoang Le+ 27Curated by Hana Abdel Share Photographs:  Hoang Le Manufacturers Brands with products used in this architecture project Year:  Area:  150 m² Year Completion year of this architecture project Vietnam ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932266/boundary-house-ad-plus-studio Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/932266/boundary-house-ad-plus-studio Clipboard Photographs Manufacturers: Dulux, Hafele, Toto, DecoX, VietceramicsArchitect In Charge:Nguyen Dang Anh DungDesign Team:Vo Dinh Huynh, Nguyen Ngoc Diep, Nguyen Thuy Minh Thy, Nguyen Huu The TrangSupervisor:Vo Dinh HuynhConstruction:AD+studio, Local masonsCountry:VietnamMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Hoang LeRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreText description provided by the architects. There is a trade-off between Binh Duong’s industrial development and its bad air quality, noise pollution, heavy traffic congestion and many other problems, which strongly impacting the quality of living environment. The construction site locates among three large industrial parks.Save this picture!© Hoang LeSave this picture!SectionSave this picture!© Hoang LeUnder such general disadvantages coming from the context, at first the initial design plan aims to seclude this house from surroundings, focusing only on improving the inside living environment quality. This solution, however, was against this 3-generation family members’ tendency of extroversion, who have long had a strong connection with this alley’s community.Save this picture!© Hoang Le Our keyword is “The Boundary”. The vertical boundary outlined the partition between interior space and the outside one. Instead of the original idea about the façade – completely closed as a straight, solid wall – it was later developed into a semi-space limited by a solid-and-void “curtain” wall and inner room’s walls. These room walls work as the second layer of façade, together with greenery and stairs put in between the two, all those have created a transitional buffer zone.Save this picture!© Hoang LeSave this picture!© Hoang LeThis combination forms a double skin structure, minimizing adverse environmental impacts while ensuring effective ventilation, day-lighting, and especially preserving the interaction between the building and the frontward alley. Fired bricks, a local material with flexibly forming ability, are used for the “curtain” of the facade. Its transition of colour and porosity describes the privacy level and intention of the spaces arranged behind, graded according to height and function of use. Within and out with interaction gradually diminishes by the top floors, where locates the newlyweds’ private bedroom and the graphic artist’s creative workspace requiring highly concentration.Save this picture!© Hoang LeSave this picture!Third, Fourth and Roof PlanSave this picture!© Hoang LeWhile the vertical boundary is a way of communicating between the building and context, the horizontal one is considered as that among the inner spaces. Through the diversity of height created by different slabs – replacing the continuous ones often found in typical tube houses – family members link would be risen. This, together with flexible stairs system which runs around the house, will reduce the awareness of each function room’s small area, also create a sweeping vision throughout spaces, helping to visualize a larger whole of them – in the limited construction area of 4×8 meters.Save this picture!© Hoang LeProject gallerySee allShow lessWellington St Mixed Use / Matt Gibson Architecture + DesignSelected ProjectsTanzhaus Contemporary Dance Performance Center / HILDEBRAND + Gramazio & KohlerSelected Projects Share Projectslast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Recent Posts

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta

    • Tags