House in Parada de Tibães / AZO. Sequeira Arquitectos Associados

first_img Portugal “COPY” Area:  423 m² Year Completion year of this architecture project Projects House in Parada de Tibães / AZO. Sequeira Arquitectos Associados House in Parada de Tibães / AZO. Sequeira Arquitectos AssociadosSave this projectSaveHouse in Parada de Tibães / AZO. Sequeira Arquitectos Associados Houses ArchDaily Architects: AZO. Sequeira Arquitectos Associados Area Area of this architecture project “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943565/house-in-parada-de-tibaes-azo-sequeira-arquitectos-associados Clipboardcenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/943565/house-in-parada-de-tibaes-azo-sequeira-arquitectos-associados Clipboard Save this picture!© Nelson Garrido+ 33Curated by Matheus Pereira Share 2018 Photographs Photographs:  Nelson Garrido Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeAZO. Sequeira Arquitectos AssociadosOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsBragaResidential ArchitecturePortugalPublished on July 16, 2020Cite: “House in Parada de Tibães / AZO. Sequeira Arquitectos Associados” [Casa em Parada de Tibães / AZO. Sequeira Arquitectos Associados] 16 Jul 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodHow to Design a Façade with AluProfile Vertical ProfilesGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisOxidized Copper: Nordic BrownDoorsEGGERWood Laminate Doors in Molecular Plant Science InstituteStonesCosentinoSurfaces – Silestone® Nebula SeriesWall / Ceiling LightsLouis PoulsenLamp – LP RiplsWood Boards / HPL PanelsBruagRoom Dividers – Partition Wall MDFStonesNeolithSintered Stone – Mar del PlataWindowspanoramah!®ah! SecurityPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsMIS Facade PanelCarpetsFabromont AGTextile Floor Covering – Orbital® 07 COLORpunkt®LightsNorka lightingLuminaire – BelfastMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Year:  Manufacturers: AutoDesk, BRUMA, Efapel, Navarra, USM, VitrA, A-Touch, Deltalight, JNFProject Team:Mario Sequeira, Pedro Soares, Jorge Vilela, João Alves, Luis SequeiraEngineering:Fernando MorimCity:BragaCountry:PortugalMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nelson GarridoRecommended ProductsCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCeramicsGrespaniaWall Tiles – Wabi SabiWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingText description provided by the architects. The house is located in Parada de Tibães, a small parish, which is just a few kilometres from the centre of the city of Braga. It is a isolated house, located on a sloping terrain and composed by a simple volumetry divided in 2 floors.Save this picture!© Nelson GarridoSave this picture!Site PlanSave this picture!© Nelson GarridoThe composition of the volume develops from a solid base that adapts to the terrain. The lightness roof and glasses protects the living space. According to the conditions of the land, we decided to install the house at the highest level, in order to integrate it better into the landscape.Save this picture!© Nelson GarridoSave this picture!SectionsSave this picture!© Nelson GarridoThe materiality of the house is dominated by the use of materials that are smoothly interconnected between them. We use exposed concrete with natural wood formwork on the walls and ceilings and natural gray ataíja stone for the floors, giving the building a chromatic coherence. In order to accentuate the light-dark contrast between the positive of the solid elements and the negative corresponding to the opening of the windows, the black aluminum frame was the choice.Save this picture!© Nelson GarridoSave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Nelson GarridoThe distribution of the program takes into account ​​the best solar orientation and panoramic views over the green fields surroundings. The functional distribution provides for maximum use of solar energy, in order to obtain greater energy savings. On the facades where the solar incidence is strongest, was designed a protection cover using the concrete material.Save this picture!© Nelson GarridoProject gallerySee allShow lessInhabiting the Water (“Habitar el agua”)Architecture BooksGeneseo Inn / Ecotech DesignSelected Projects Share CopyHouses, Houses Interiors•Braga, Portugallast_img


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Recent Posts

  • Recent Comments

    • Archives

    • Categories

    • Meta

    • Tags